PRAVILA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA I PRAVILA PRIVATNOSTI

 

Voditelj obrade
U.O. ZLATNA VALA, Sveti Ivan 45 Križine, 52470 Umag, OIB: 75536969003
Telefon:  +385 52 756 060
Email: info@zlatna-vala.hr
Zaštita osobnih podataka


Kao voditelj obrade osobnih podataka ugostiteljski obrt ZLATNA VALA štiti Vašu privatnost te obrađuje samo osobne podatke koji su nužni za svrhu za koju su prikupljeni, kao što su ime, prezime, telefonski broj, e-mail adresa ili bilo koja druga informacija koja se odnosi na Vas osobno, odnosno koja se može smatrati osobnim podatkom i koja je nužna za određenu svrhu. Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo pošteno, zakonito i transparentno te brinemo o njihovoj točnosti, potpunosti, ažurnosti i sigurnosti.

Svrha prikupljanja podataka
Podatke prikupljamo i obrađujemo kako bi odgovorili na vaš zahtjev ili izvršili traženu uslugu.

 

 Podaci koje prikupljamo i obrađujemo

Podaci koje možemo prikupljati putem poslovne komunikacije u svrhu izvršenja naših usluga su:
– identifikacijski podaci ispitanika (npr. ime i prezime)
– kontakt podaci (npr. broj telefona, e-mail adresa).

 

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni 
Vaše osobne podatke čuvat ćemo neograničeno odnosno rokovima propisanim zakonima i propisima na snazi u Republici Hrvatskoj, u razdoblju navedenom u privoli ili do povlačenja potpisane privole putem zahtjeva za povlačenje privole.

 

Dijeljenje i prijenos informacija

Vaše osobne podatke ne dijelimo s trećim stranama. Vaše osobne podatke priopćit ćemo trećim stranama isključivo izričito navedenim u privoli ili trećim stranama izričito propisanim zakonima i propisima na snazi u Republici Hrvatskoj.

 

Prava ispitanika
Pravo na pristup – možete zatražiti informaciju obrađuju li se vaši osobni podaci, a ako se obrađuju, imate pravo zatražiti pristup i informacije o obradi.
Pravo na ispravak – imate pravo od nas bez odgađanja ishoditi ispravak netočnih i dopunu nepotpunih osobnih podataka.

 

Pravo na brisanje – imate pravo postaviti zahtjev za brisanje svojih osobnih podataka. U slučaju opravdanosti zahtjeva i ako nas zakonska regulativa ne obvezuje na pohranu podataka,  podaci će biti izbrisani bez nepotrebnog odgađanja. Ukoliko postoje razlozi koji nas onemogućuju ili ograničavaju u udovoljavanju zahtjeva, o tome ćemo vas u najkraćem roku obavijestiti u odgovoru na zahtjev.

 

Pravo na ograničenje obrade – imate pravo od nas zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka ako osporavate točnost tih podataka, (na razdoblje kojim nam se omogućuje provjera točnosti osobnih podataka), ako je obrada nezakonita pri čemu se protivite brisanju podataka, ako ste uložili prigovor na obradu vaših podataka te ako podaci nama više nisu potrebi i možemo ih izlučiti, ali su potrebni vama za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva te stoga želite da iste i dalje pohranjujemo. Imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka koda se ona temelji na našem legitimnom interesu.

 

Pravo na povlačenje privole – u slučaju kada  podatke obrađujemo na temelju privole, tada istu privolu možete  u svakom trenutku povući bez da to utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli.

 

Pravo na pritužbu i prigovor – imate pravo podnijeti pritužbu i prigovor u vezi s obradom osobnih podataka nadzornom tijelu. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP).

 

Ukoliko želite saznati dodatne informacije o Vašim osobnim podacima, napraviti izmjenu ili brisanje istih slobodno nas kontaktirajte na:

U.O. ZLATNA VALA, 
Sveti Ivan 45 Križine, 52470 Umag
ili putem emaila: info@zlatna-vala.hr

 

 

 

PRAVILA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA

Što su kolačići?

 

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.

 

Na koji se način koristimo kolačićima?

Web stranica www.zlatna-vala.hr upotrebljava kolačiće i slične tehnologije za nekoliko svrha, ovisno o kontekstu ili proizvodu, uključujući:

 

1) privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) i/ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati u nekim slučajevima – koristimo ih za pohranjivanje vaših preferencija i postavki na vašem uređaju te za poboljšavanje vašeg iskustva. Na primjer, spremanje vaših osobnih preferenci u kolačiće što vam omogućuje da ne morate stalno iznova postavljati preference. Također, ako odustanete od oglasa utemeljenih na interesima, mi pohranjujemo vaše odabire za odustajanje u kolačić na vašem uređaju;

 

2) kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda stranice- koristimo ih da bismo provjerili vašu autentičnost. Taj vam kolačić omogućuje kretanje od stranice do stranice bez potrebe za ponovnim prijavljivanjem na svakoj stranici. Možete spremiti i podatke za prijavu tako da se ne morate prijaviti svaki put kada se vratite na web-mjesto;

 

3) korisničke sigurnosne kolačiće, koji se koriste za otkrivanje zloupotrebe autentičnosti, ograničenog trajanja- koristimo ih za obradu informacija koje nam omogućuju sigurnost te za utvrđivanje prijevare i zloupotrebe;

 

4) kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda stranice- koristimo ih da bismo zapamtili informacije koje nam dajete;

 

5) trajne kolačiće za prilagodbu korisničkog sučelja za vrijeme trajanja pregleda stranice (ili malo duže)- kolačiće koristimo da bi vam omogućili davanje povratnih informacija na web-mjestu;

 

Uz navedene kolačiće koristimo i analitičke kolačiće- koristimo kolačiće prve i treće strane te druge identifikatore za prikupljanje podataka o upotrebi i performansama, npr. možemo ih koristiti za brojanje jedinstvenih posjetitelja na nekom web-mjestu ili servisu te za razvoj drugih statistika o radu naših web-mjesta i proizvoda ili da bi saznali kakve su performanse naših proizvoda da bi ih mogli poboljšati (na primjer, kolačiće koristimo da bismo prikupili podatke koji pomažu u raspodjeli opterećenja). To omogućuje da naša web-mjesta mogu funkcionirati.

 

Neki od često korištenih kolačića je npr.:

Google analytics,

Google maps,

 

Možete izbrisati ili blokirati te kolačiće, ali ako to činite, neke značajke ove web stranice možda neće funkcionirati.

 

Ovi kolačići se ne koriste za bilo koju svrhu osim onih opisanih ovdje.

 

Kolačićima se koristimo i za pružanje sadržaja koji su relevantni za područje na kojem se  nalazite. Primjerice, u kolačić koji je postavljen u vaš preglednik ili na vaš uređaj možemo  pohraniti podatke koji omogućuju prikaz određenog web-mjesta na željenom jeziku.

 

Koje kolačiće koristi Google LLC i s njim povezana društva?

Web stranica www.zlatna-vala.hr koristi i određene Google usluge na osnovi kojih, putem kolačića i Google LLC prikuplja određene osobne podatke.

 

Kada govorimo o Google uslugama pod spomenutim pojmom smatraju se:

– Google-ove aplikacije,

– ugrađene Google karte.

 

 

 

A.1. Brisanje svih kolačića sa računala:

Ako uklonite kolačiće, odjavit ćete se s web-lokacija, a vaše bi se spremljene postavke mogle izbrisati.

Kako to učiniti:

Otvorite Chrome na računalu.

U gornjem desnom kutu kliknite Više Više a zatim Postavke.

Pri dnu kliknite Napredno.

U odjeljku “Privatnost i sigurnost” kliknite Postavke sadržaja.

Kliknite stavku Kolačići.

Pod stavkom “Svi kolačići i podaci web-lokacije” kliknite Ukloni sve.

Potvrdite tako što ćete kliknuti Izbriši sve

 

A.2. Brisanje kolačića određene web lokacije:

Kako to učiniti:

Otvorite Chrome na računalu.

U gornjem desnom kutu kliknite Više Više a zatim Postavke.

Pri dnu kliknite Napredno.

U odjeljku “Privatnost i sigurnost” kliknite Postavke sadržaja.

Kliknite stavku Kolačići.

Pod stavkom “Svi kolačići i podaci web-lokacije” potražite naziv web-lokacije.

Desno od web-lokacije kliknite Ukloni Uklanjanje.

 

A.3. Brisanje kolačića određenih razdoblja:

Kako to učiniti:

Otvorite Chrome na računalu.

U gornjem desnom kutu kliknite Više Više.

Kliknite Više alata a zatim Izbriši podatke o pregledavanju.

Pri vrhu dodirnite padajući izbornik pored stavke “Izbrišite sljedeće stavke iz”.

Odaberite razdoblje, na primjer protekli sat ili protekli dan.

Stavite kvačicu u okvir opcije “Kolačići i ostali podaci web-lokacije”. Uklonite kvačice za sve ostale opcije.

Kliknite Izbriši podatke o pregledavanju.

 

 

 

Promjena postavki  Google kolačića

Kolačiće koje spremaju web-lokacije možete dopustiti ili blokirati.

Napomena: ako ne dopustite spremanje kolačića, većina web-lokacija koje zahtijevaju prijavu neće funkcionirati.

 

B.1. Dopuštanje ili blokiranje kolačića prema zadanim postavkama

Otvorite Chrome na računalu.

U gornjem desnom kutu kliknite Više Više a zatim Postavke.

Pri dnu kliknite Napredno.

U odjeljku “Privatnost i sigurnost” kliknite Postavke sadržaja.

Kliknite stavku Kolačići.

Uključite ili isključite Dopusti web-lokacijama spremanje i čitanje podataka kolačića.

 

B.2. Blokiranje kolačića s drugih web-lokacija

Kada posjetite neku web-lokaciju, možete dopustiti kolačiće s te web-lokacije, a blokirati one s ostalih web-lokacija koje posjeduju oglase ili slike na toj web-stranici. Da biste blokirali kolačiće trećih strana, uključite Blokiraj kolačiće trećih strana.

Blokirat će se svi kolačići i podaci web-lokacije s drugih web-lokacija, čak i ako je web-lokacija dopuštena na popisu iznimaka.

 

 B.3. Dopuštanje ili blokiranje kolačića određene web-lokacije

Ako dopustite kolačiće prema zadanim postavkama, još uvijek možete blokirati kolačiće s određene web-lokacije.

Otvorite Chrome na računalu.

U gornjem desnom kutu kliknite Više Više a zatim Postavke.

Pri dnu kliknite Napredno.

U odjeljku “Privatnost i sigurnost” kliknite Postavke sadržaja.

Kliknite stavku Kolačići.

Pored stavki “Blokiraj”, “Izbriši pri izlazu” ili “Dopusti” kliknite Dodaj.

Unesite web-adresu.

Da biste napravili iznimku za cijelu domenu, umetnite [*.] ispred naziva domene. Na primjer, [*.]google.com odnosit će se na drive.google.com i calendar.google.com.

 

Možete navesti i IP adresu ili web-adresu koja ne počinje s http://.

Kliknite Dodaj.

Da biste uklonili iznimku koju više ne želite, desno od web-lokacije kliknite Više Više a zatim Ukloni.

 

Napomena: ako Chromebook upotrebljavate na poslu ili u školi, možda nećete moći promijeniti tu postavku. Ako vam je potrebna dodatna pomoć, obratite se administratoru.

 

B.4. Brisanje kolačića nakon zatvaranja Chromea

Web-lokacijama možete dopustiti da pamte informacije tijekom sesije pregledavanja, ali da automatski izbrišu kolačiće kada zatvorite Chrome.

 

Otvorite Google Chrome na računalu.

U gornjem desnom kutu kliknite Više Više a zatim Postavke.

Pri dnu kliknite Napredno.

U odjeljku “Privatnost i sigurnost” kliknite Postavke sadržaja.

Kliknite stavku Kolačići.

Uključite Zadrži lokalne podatke samo dok ne napustim preglednik.

 

Ako imate više pitanja ili postoje određene nejasnoće , možete kontaktirati i Google LLC i njihov  ured za zaštitu privatnosti. Možete se obratiti i nadzornom tijelu za zaštitu podataka ako imate pitanja u vezi sa svojim pravima sukladno prisilnim propisima.

 

IV.Kako možete kontrolirati kolačiće www.zlatna-vala.hr  ?

Kolačiće možete kontrolirati i prema želji aktivirati pritiskom na PRIHVAĆAM u pop_up skočnom prozoru. Pregled web stranice www.zlatna-vala.hr možete nastaviti i bez prihvaćanja kolačića.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića.

Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

 

 

 

V.Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web adresama:

www.allaboutcookies.org

www.youronlinechoices.com/hr

www.aboutads.info/choices

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

 

Uz navedeno od velike pomoći mogu vam biti i sljedeće web stranice:

European Interactive Digital Advertising Alliance (EU)

Internet Advertising Bureau (US)

Internet Advertising Bureau (EU)

Google Chrome

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Safari (Desktop)

Safari (Mobile)

Android Browser

Opera

Opera Mobile

Scroll to Top