DOŽIVLJAJI
SJEVEROZAPADNE ISTRE

Sjeverozapadna Istra pravi je raj za sve one koji žele uživati u aktivnom odmoru i upoznati prekrasnu prirodu i povijesne znamenitosti uz bogate kulturne sadržaje. Uživajte u lokalnim gastronomskim specijalitetima te degustaciji naših autohtonih sorti vina, odvažite se uputiti u istraživanje Istre prateći prekrasne biciklističke staze ili jednostavno odmorite dušu i tijelo na našim plažama uz zlatne zalaske sunca.

GASTRONOMIJA

U Istri možete doživjeti potpuno gastroenološko iskustvo koje će zaintrigirati sva vaša osjetila.

Vina

Vina

Istra, sjeverozapadna regija Hrvatske, poznata je po svojim autohtonim vinima i očaravajućim vinogradima. U ovoj regiji postoje brojne vinske ceste koje vode kroz različite vinske regije, a svaka od njih ima svoju specifičnu klimu i tlo, što utječe na sorte vina koje se tamo proizvode.

Istarski vinski putevi povezuju neke od najpoznatijih lokalnih vinarija nedaleko od našeg restorana i izvrsna su destinacija za romantičan dnevni izlet uz degustacije i razgledavanje vinskih podruma. Za vas možemo rezervirati termin, kontaktirati vinarije i pomoći vam da dobijete odgovore na sva vaša pitanja!

Tartufi

Istarska gastro scena prepuna je vrhunskih kvalitetnih specijaliteta koji vam pružaju nove, nezaboravne okuse. Možemo se složiti kako je Istra zaista jedna od regija tartufa.

Delicija čija povijest seže sve do starih Grka i Rimljana, a središte joj je upravo u Motovunskoj šumi te dolini Mirne. Ova gljiva prepoznatljivog mirisa daje posebnu notu svakome jelu, a kada se upari s pomno odabranim vinom, činit će eksploziju okusa vrijednu divljenja.

Maslinovo ulje

Istra se zasluženo pozicionirala kao jedna od najboljih maslinarskih regija u svijetu te se može pohvaliti dvotisućljetnom tradicijom uzgoja masline, ali i s jedanaest autohtonih sorti maslina koje se uzgajaju samo na ovom području. Uzgoj masline i proizvodnja maslinovog ulja duboko su ukorijenjeni u kulturu i život Istre, čineći ovo područje pravim rajem za sve ljubitelje maslinovog ulja.

Istarska regija redovito sudjeluje na međunarodnim natjecanjima, poput Flos Olei, gdje osvaja puno zlatnih i srebrnih medalja. Brojni nagrađivani uljari u Istri koriste najsuvremenije tehnologije, ali i tradicionalne načine proizvodnje kako bi dobili najbolje maslinovo ulje.

SPORTSKE AKTIVNOSTI

Biciklizam i trčanje

Biciklizam je jedna od popularnih aktivnosti u Istri, a biciklističke staze koje vode kroz čarobne vinograde, tradicionalna sela i prekrasne plaže pravi su izazov za sve ljubitelje ovog rekreativnog sporta. Provedite svoje jutro na Parenzani, jednoj od najpoznatijih biciklističkih staza, koja je od 1902. do 1935. godine bila željeznička pruga.

Jutarnje trčanje ili pješačenje po plaži idealna je aktivnost za one koji žele osvježiti tijelo i dušu što vam omogućuju duge i uređene šetnice uzduž naše obale. Za naše avanturiste nudi se pregršt sportova na vodi, a oni željni opuštanja mogu odmoriti dušu na nekoliko velikih i održavanih golf terena diljem Istre.

GRADOVI I TRADICIJA

Stare jezgre šarmantnih, pitoresknih istarskih gradića prepune su povijesnih i kulturnih bogatstva, a posjet njima uz šetnju romantičnim, kamenim ulicama je poput povratka u prošlost i odlaska u neki potpuno drugačiji i uzbudljivi svijet.

ATP Umag

Umaški ATP turnir, Plava Laguna Croatia Open Umag, pretvorio je Umag u jednu od najprepoznatljivijih lokacija u svijetu tenisa te središnje mjesto zabave, vrhunskog sporta i istaknute gastronomije na kojem su se profilirali i odrasli mnogi hrvatski te međunarodni tenisači.

Svjetionk Savudrija

Svjetionik

Ako poželite osjetiti dašak prošlosti i starih “običaja” posjet Savudrijskom svjetioniku, ujedno i najstarijem aktivnom svjetioniku na Jadranu, nezaobilazna je aktivnost.

Zanimljivo je kako danas u svjetioniku radi samo još jedan svjetioničar koji će s vama podijeliti sve priče skrivene u ovoj usamljenoj kuli svjerozapadnog rta Istre.

Grožnjan

Grožnjan, mali istarski gradić velikoga srca i bogatog karaktera, svoj vrhunac doživljava upravo u toplim, ljetnim mjesecima kroz spoj kulture, umjetnosti, plesa i glazbe.

Svakome tko prošeta kamenim pločama ovoga mjesta pruža trenutke za pamćenje, pri čemu svakako ne treba zaobići Jazz is Back festival koji okuplja najpoznatija renomirana imena svjetskog jazza.

Motovun

Ukoliko se želite opustiti i uroniti u svijet bajki i mitova, naše šarmantne ceste vode vas u Motovun, gradić u dolini rijeke Mirne kojega su po legendi izgradili upravo - divovi!

Ako ste ljubitelj filmova, Motovunski film festival ispunit će sva vaša očekivanja, a šetnja dobro očuvanom starogradskom jezgrom pružit će vam nezaboravno iskustvo unutrašnje Istre.

Sveti Ivan

Znatiželjnim istraživačima i ljubiteljima povijesti bit će zanimljivo kako je upravo Sveti Ivan, još znan i kao Sveti Ivan Kornetski, značajna prapovijesna gradina i rimska luka, čiji povijesni ostaci postoje i danas. Na ovom području otkriven je rimski nadgrobni spomenik koji se čuva u tršćanskom muzeju, a upravo na mjestu našega hotela pronađen je i jedan od najljepših primjeraka zlata, ogrlica te dva prstena s ugraviranim orlom i škorpionom.

NAŠE MALO MJESTO

Sveti Ivan​

Znatiželjnim istraživačima i ljubiteljima povijesti bit će zanimljivo kako je upravo Sveti Ivan, još znan i kao Sveti Ivan Kornetski, značajna prapovijesna gradina i rimska luka, čiji povijesni ostaci postoje i danas. Na ovom području otkriven je rimski nadgrobni spomenik koji se čuva u tršćanskom muzeju, a upravo na mjestu našega hotela pronađen je i jedan od najljepših primjeraka zlata, ogrlica te dva prstena s ugraviranim orlom i škorpionom.

Svako živopisno mjestašce sjeverne Istre nadohvat vam je ruke, a nudi raznoliko bogatstvo sadržaja kojim će vam svaki dan biti ispunjen!

Tartufi, Zlatna Vala
Savudrija,Lighthouse
Scroll to Top